Τα νέα του κτήματος (7) Το Ρόδινο

Τα νέα του κτήματος

Η διατροφική αξία του ροδιού

Χρήστος Γκόντιας by

Για την διατροφική αξία του ροδιού έχουν γραφτεί πολλά κείμενα με αναφορές από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τη σημερινή εποχή. Εμείς επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε την άποψη ενός από τους καλύτερους διατροφολόγους της Ελλάδας, του κ. Παπαλαζάρου Αναστάσιου. Η επιλογή δεν είναι τυχαία και δεν οφείλεται μόνο στην αναγνωρισμένη επιστημονική του αξία, αλλά και στην καταγωγή του. Μεγαλωμένος στη Δράμα ο κ. Παπαλαζάρου έχει αναμνήσεις από τον κάμπο, τις μυρωδιές και τις γεύσεις της περιφέρειας. Ας διαβάσουμε λοιπόν τι λέει για την καλλιέργεια της ροδιάς,ένα δέντρο που μεγαλώνει με υπομονή και αγάπη ο υπεύθυνος του κτήματος "Το Ρόδινο" κ. Γκόντιας στο χωριό Φωτολίβος της Δράμας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα ΜΜΕ μιλούν για εμάς

Χρήστος Γκόντιας by

Από την επόμενη κιόλας μέρα της δημοσιοποίησης του εγχειρήματός μας, πλήθος έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης άρχισαν να μιλούν με θέρμη για την προσπάθειά μας. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που η σκέψη αυτή αγκαλιάστηκε με αγάπη από τον εξειδικευμένο τύπο, αλλά νιώθουμε και πραγματικά ευγνωμοσύνη για τα δεκάδες μηνύματα που καταφθάνουν κάθε μέρα από κάθε πλευρά της Ελλάδας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας παρέχουμε την καλύτερη ποιότητα τόσο στους καρπούς, όσο και στη φιλοξενία, αν φυσικά επιλέξετε να μας επισκεφτείτε. Μέχρι τότε μπορείτε να δείτε μερικά από τα αφιερώματα του τύπου στο Κτήμα Ρόδινο...

Αθηναϊκό - Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων

Αιτωλοακαρνανία News

Agro365

Greek Food TV

Agrocapital

Ingossip

Αgrocosmos

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τα οφέλη του λωτού

Χρήστος Γκόντιας by

Πατρίδα του Λωτού θεωρείται η Κίνα. Το δέντρο το έφεραν πρώτοι στη δύση Ισπανοί θαλασσοπόροι από την Άπω Ανατολή. Οι λωτοί που έφαγαν οι σύντροφοι του Οδυσσέα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς φυτό ήταν αλλά μάλλον δεν είναι το ίδιο που έφεραν οι Ισπανοί.

Διαβάστε περισσότερα...

Λίγα λόγια για τον Λωτό

Χρήστος Γκόντιας by

O Λωτός (επιστ. Διόσπυρος, Diospyros) είναι φρούτο του ομώνυμου γένους φυτών που ανήκει στην οικογένεια των Εβενοειδών (Ebenaceae). To γένος αυτό περιλαμβάνει περί τα 200 είδη των τροπικών περιοχών, κυρίως των ανατολικών, καθώς και των εύκρατων. Ευδοκιμούν σε όλα τα εδάφη, προτιμούν όμως τα ηλιόλουστα και ζεστά μέρη.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα οφέλη του ροδιού

Χρήστος Γκόντιας by

Το ρόδι πρωτοεμφανίστηκε στην κεντρική Ασία και συγκεκριμένα στην Περσία. Είναι ένα από τα πρώτα φρούτα καλλιέργειας και η βοτανική ονομασία του είναι Punica granatum. Η ροδιά είναι ένα μικρό φυλλοβόλο δέντρο με γυαλιστερά φύλλα και πορτοκαλοκίτρινα λουλούδια, αν και πολλές φορές μοιάζει με θάμνο.

Διαβάστε περισσότερα...

Λίγα λόγια για το ρόδι

Χρήστος Γκόντιας by

Η ροδιά είναι φυτό του γένους πουνική (Punica) της οικογένειας πουνικίδες (Punicaceae). Ανήκει στην τάξη μυρτώδη (Myrtales). Το γένος πουνική περιλαμβάνει δύο είδη, με σημαντικότερη την Πουνική τη ροιά ή Ροιά η κοινή (Punica granatum). Αυτή είναι γνωστή με τα κοινά ονόματα ροδιά, ροϊδιά, ρογδιά και ρωβιά (στην Κύπρο).

Διαβάστε περισσότερα...